Hvordan Spiller Man Røvhul

Røvhul er nok et af de sjoveste kortspil der findes, hvor stort alle kan være med, fordi det er super nemt! Det eneste man skal bruge, er et almindeligt kortspil, hvor man enten kan have jokere med eller undvære, personligt foretrækker jeg at de er med. Man skal helst være minimum 3 for at spille, men hvis man kun er to, så kan det også sagtens lade sig gøre.

Reglerne er:

  • Et helt kortspil inklusive joker, fordeles i blandt 3 spillere. Hvis man kun er to, så deler man til en ”silent partner” altså bordet. Man skulle gerne ende med at have 18 kort hver.
  • Kortene har forskellige funktioner så 10’ere og jokere er ryddere, som altså kan ”rydde” bunken hvis man ikke kan ligge ned. De er rigtig gode at have mange af.
  • Klør tre starter altid og 3’ere er spillets laveste kort. Spillets højeste kort er 2’ere og derefter esser. Derefter kommer billedkortene.
  • Man starter med at lægge kortene på bordet en ad gangen, det er bedst at komme af med de laveste kort først. Man må også gerne ligge to og tre ens på ad gangen, men for at gøre det, skal man starte en ny bunke. Der skal man bruge en rydder.
  • Man må gerne sige pas, hvis man ikke kan ligge ned. Så går turen til modspilleren og bunken bliver derfor ryddet.
  • Den som får lagt sine kort ned først, vinder! Den som taber runden, får sit første bogstav som er et R. Man spiller indtil at en af spillerne har fået alle bogstaverne og altså er R-Ø-V-H-U-L.

Ovenstående indhold var skrevet med støtte fra Perlen Odense. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks. øreringe med perler.

Image: Alexander Lesnitsky fra Pixabay
Relaterede indlæg