Hvad Handler Risk Brætspil Om - Gennemgang Af Brætspil

Risk har i årtier været det mest kendte og strategispil i verden. Det er en evig klassiker, der aldrig bliver kedelig eller forældet. Den bliver ved med at forny sig i, men holder altid fast på det meget populære grundprincip, der udgør spillets kerne. 

Risk handler i bund og grund om at overtage den verden, region eller land, som man befinder sig i. Alle spiller har en form for hær, som de kan bruge til at angribe dine modspillere. Din hær er også dit forsvar mod dine modspillere. 

Risk spilles i praksis ved, at man placerer en figur ad gangen indtil alle har overtaget et område. Herefter fordeler hver spiller sin hær. 

Risk foregår i tre forskellige faser. Første får hver spiller tropper efter, hvor mange områder de har besat. Herefter har spillerne mulighed for at angribe de områder, der ligger op af sit eget. Man kan så erobre disse områder, hvis det lykkedes en. 

Til sidst vil man have mulighed for at lede sin hær rundt mellem sine områder, hvor man får kort efter, hvor godt ens krige er gået. Man kan så bytte disse kort for flere tropper. 

Den, der formår at overtage verdensherredømmet, har vundet. Du skal simpelthen overtage hele verden, hvis du skal vinde risk.

Image: cottonbro
Relaterede indlæg