Hvordan Spiller Man 500?

500 er og bliver et af de klassiske danske kortspil, som man som familie kan samles om, uanset om man sidder i sommerhuset, derhjemme eller på ferie i udlandet. De fleste af os har derfor også spilet det med vores forældre på et eller andet tidspunkt.

Hvis du ikke har prøvet det, så kan du nemt lære at spille 500. Her får du en hurtig guide til, hvordan man spiller 500.

Sådan spiller man 500

Følg vores trin-for-trin guide til at spille 500, så er du hurtigt i gang med at spille, samt du kan spille i takt med, at du gennemgår trinnene herunder:

 1. Blandt et sæt spillekort - lad jokerne blive deri.
 2. Fordel kortene med syv til hver spiller. I skal minimum være to spillere.
 3. De resterende kort lægges i en bunke midt på bordet, hvor det øverste kort lægges ved siden af med billedsiden op.
 4. Den spiller til højre for kortgiveren begynder med at trække et kort - enten ved at trække et kort fra bunken eller tage det kort, der ligger med billedsiden op.
 5. Derefter er det næste spillers tur til at gøre det samme.
 6. Efter første omgang må man lægge sine kort ned på bordet, hvis man har minimum tre sammenhængende kort. Senere kan du også lægge til, hvis du har et kort, som passer i den efterfølgende rækkefølge af de kort, som en af de andre spillere har lagt ned.
 7. Efter første omgang kan du også vælge at tage hele bunken af de kort, som ligger med billedsiden op. Gør du det, så skal du kunne lægge et stik á tre kort ned. Kan du ikke det, så giver det 50 point i straf.
 8. Spillet fortsætter således, indtil en spiller "lukker". Man lukker ved at have lagt alle sine kort ned og ved at lukke bunken af kort med billedsiden op, ved at placere sit sidste kort med bagsiden op ovenpå dem.
 9. Derefter tælles der point. Første spiller til at få 500 point vinder.

Jokerne i spillet kan bruges vilkårligt. Man kan tage jokeren fra andre, hvis man har det kort, som de har placeret jokeren som. Det gøres, når det bliver ens tur.

Kortene i 500 har forskellige pointværdier. De er:

 • 2-9 = 5 point
 • 10 + billedkort = 10 point
 • Es = 15 point
 • Joker = 25 point

Du får pluspoint for de kort, som du har lagt ned, mens de resterende kort, som du sidder tilbage med på hånden, giver minuspoint.

Tak for støtten

Til sidst takker vi lejfesttelt for deres støtte til netop dette indlæg. Se deres store udvalg af løsninger til de helt store feste, og find en god pris på leje af partytelt til dit næste store arrangement. 

Image: Pixabay
Relaterede indlæg