Hvordan Spiller Man Sorteper? Reglerne For Sorteper

Kan du huske dem? Du har sikkert spillet sorteper, men hvordan spiller man sorteper? Og hvordan er reglerne for sorteper nu lige?

Frygt ej, du behøver ikke give fortabt, hvis dit barn ønsker at spille sorteper med dig - vi hjælper dig med, hvordan man spiller sorteper. Se reglerne for sorteper herunder.

Sådan spiller man sorteper

Sorteper er et spil til børn, hvor de i alt 51 kort har dyremotiver, som danner par to og to. Du kan også anvende et sæt almindelige kort, hvis du ikke har et sæt sorteperkort.

Som udgangspunkt skal man minimum være tre spillere til et spil sorteper. Hvis du spiller med et sæt almindelige kort, er det klør knægt, der er sorteper. Spiller du med almindelige kort, skal du derfor fjerne spar knægt, så klør knægt er den eneste sorte knægt i spillet.

  1. Del alle kortene ud blandt de minimum tre spillere
  2. Kort der danner par lægges ned på bordet med billedsiden op
  3. Spilleren til venstre for kortgiveren begynder og trækker et kort fra kortgiveren
  4. Turen fortsætter derefter i samme retning til næste spiller
  5. Spillet er slut, når der kun er et kort tilbage - nemlig sorteper

Nogen vil anbefale, at du sætter dine kort i orden, så du nemmere kan overskue dem. Det kan dog være strategisk dumt, da dine modspillere så også ved, hvor de skal trække, hvis de går efter bestemte kort for at få par. Du bør derfor overveje, om du bør blande dem, da det så gør det svært for dine modspillere at gætte, hvilke kort du sidder med.

Et sæt sorteperkort koster fra 20 kr. og op til 80 kr. alt efter hvordan kortene skal være, samt hvor du køber dem.

Perlen Odense

Vi vil gerne sende en hilsen til Perlen Odense, der via støtte har gjort publiceringen af denne artikel muligt. Perlen Odense har en online shop, hvor man blandt andet kan finde smykker fra Julia Sandlau. Vi sender et stort tak med på vejen. Giv dem et visit, hvis du kunne tænke dig at se et ekstraordinært udvalg af smykker.

Image: Pixabay
Relaterede indlæg